Des d’el pròxim dijous 5 i fins al dijous 12 de novembre es celebra a Barcelona el Festival Internacional de Cinema de Medi ambient (FICMA).
El FICMA és el festival internacional més antic en el seu gènere, celebrant aquest any la seva 22a edició.
Aquest festival engloba un ampli ventall de curtmetratges, documentals llargs i documentals curts, tots amb una temàtica de canvi social i ambiental. Ecologia, cultura, economia, processos migratoris, biodiversitat, natura, canvi climàtic, temes socials… tot això i més en els 120 films programats per aquesta edició.

El FICMA ens ofereix una oportunitat única de veure documentals que no acostumen a ser projectats a sales comercials o a la televisió. Una setmana per activar les nostres consciències i posar-nos al dia sobre quins són els reptes reals de la humanitat a escala local i global.

Entre les moltes propostes destacaríem:
This changes everything: documental basat en el best-seller de Naomi Klein el qual ens presenta els reptes que representa el canvi climàtic i com fer d’aquest problema una eina per crear un món millor.
Nature is speaking: amb les veus de Julia Roberts, Robert Redford, Harrison Ford, i Ed Norton, d’entre altres, ens parla del fet que la naturalesa no necessita els humans, els humans necessitem la naturalesa.

La inauguració i cloenda tindran lloc al CaixaForum de Barcelona els dies 5 i 12 de novembre respectivament.
Les projeccions estaran repartides entre els següents llocs:

Cinemes Girona (C/Girona 175)
Universitat Pompeu Fabra (Facultat Comunicació)
Universitat de Barcelona (Facultat de Biologia)
Blanquerna-URL (Facultat de Comunicació)
Consulado Argentino (Passeig de Gràcia 11)

Entrada solidària verdPreus:
Les projeccions als cinemes Girona tenen un preu solidari. Això vol dir que es pot pagar des d’un mínim de 2 € fins a 8 €. Gratuït amb el carnet d’estudiant.
A la UPF, UB i Blanquerna l’entrada és gratuïta.
Al CaixaForum l’entrada és gratuïta però cal fer reserva a: invitació@ficma.com

Més informació:

Programa FICMA

FICMA