CONSELLS PER GAUDIR DE BIOCULTURA

Ja tenim a tocar una de les cites que molts esperem amb il·lusió cada primavera: BioCultura.

BioCultura és una Fira de productes ecològics i de consum responsalbe. Té caràcter anual i visita diferents ciutats de l’Estat. A Barcelona aquesta serà la seva 23a edició.

Però BioCultura és molt més que una fira, és un espai on durant 4 dies podreu gaudir de xerrades molt variades, amb ponents que no sempre són fàcils de veure en directe, un ampli ventall de show cookings amb prestigiosos xefs del món de la cuina saludable, activitats pels petits, música en viu…

Aquí us deixo unes quantes idees per ajudar-vos a organitzar la vostra visita i que en traieu el màxim profit possible:

 1. Abans de res: dóna un cop d’ull a la guia d’activitats. Marca’t quines xerrades són del teu interès, però fixa’t que hi hagi temps entre una xerrada i la següent.
 2. Si tens molt d’interès en assistir a una xerrada en concret val la pena que arribis amb temps i que facis una mica de cua. Les xerrades dels ponents més coneguts tenen cues que començen amb mig hora, o més, d’antelació.
 3. Els show cookings acostumen a estar molt demanats, l’aforament és limitat i la sala no acostuma a ser massa gran, per tant, si et fa molta il·lusió veure algú en concret, vés-hi amb temps o et quedaràs fora.
 4. Quan arribis demana un plànol del Palau Sant Jordi. D’aquesta manera sabràs en cada moment on ets i on són les sales de les xerrades que t’interesen.
 5. Si fas la visita amb la canalla, t’interesarà mirar les activitats que ofereix l’espai Mama Terra. Però no oblidis apuntar-te si vols fer algun taller. Aquí també val la pena ser matiner, les plaçes d’aquests tallers volen!! Ah, i només és el dissabte i el diumenge (dijous i divendres està reservat per escoles i adults).
 6. Deixa les compres per les últimes hores de visita, o hauràs de carregar el pes amunt i avall tota la jornada. Si decideixes deixar un producte pagat però guardat a un stand per recollir-lo més tard, val més que et posis una alarma al mòbil per no oblidar-t’en.
 7. Si vols dinar en un dels llocs que hi ha a tal efecte, pregunta si has de comprar un tiquet abans per recollir el dinar més tard, o potser et quedaràs sense.
 8. També pots portar el teu menjar i estirar-te a l’herba per descansar una estona.
 9. Si pots escollir, el dijous i el divendres són dies molt més tranquils que els dies de cap de setmana.
 10. L’organització i TMB acostumen a posar a la disposició dels visitants un servei d’autocars des de Plaça Espanya, però si està molt ple o no vols esperar, també es pot arribar còmodament fent ús de les escales mecàniques des d’Av. María Cristina fins a l’Av. de l’Estadi.
 11. Els busos de línia regular amb parada a la Plaça Espanya per accedir al Palau són:
 • 150: des de Plaça Espanya/Ma. Cristina. Parada en Av. de l’Estadi.
 • 13: des de Plaça Espanya. Parada en l’Estadi Olímpic
 • 55: des de C/ Lleida/Av. Paral·lel. Parada en Av.de l’Estadi / Passeig Olímpic

Espero que aquests consells us siguin d’utilitat i que la vostra visita a BioCultura sigui profitosa.
Recordeu que un dels eixos de la fira és el consum responsable i que sortir-hi carregats de bosses plenes d’articles que no necessitem, per molt que siguin ecològics, és un contrasentit.

Què: BioCultura
Quan: Del dijous 5 al diumenge 8 de maig de 2016
On: Palau Sant Jordi, Montjuïc – Barcelona

Horari: 10.00-20.00