logo vitae slow drinksQuantes vegades has volgut prendre per beure alguna cosa refrescant i saludable i no has sabut què demanar? Si no vols alcohol, ni begudes ensucrades, però vols alguna cosa més llaminera que l’aigua… què fas? 

Doncs els productes que ofereix Vitae Kombucha poden ser la solució que esperàvem: Una beguda probiòtica, amb productes ecològics i de proximitat, que t’omple d’energia… i que a més a més és deliciosa. Sembla que hem tancat el cercle!

La Mar, la Núria i el Rogeli són els responsables d’aquest projecte, i va ser la Mar qui ens va rebre per explicar-nos més coses sobre el te kombucha i especialment sobre Vitae.
1. Quan i com va néixer Vitae Slow Drinks?Familia

El nostre projecte va néixer fa uns 7 anys quan la Nuria i el Rogeli (la meva germana i cunyat) van anar a viure amb els seus tres fills a Costa Rica, buscant una vida més plena i un contacte amb la natura. Allà van muntar un restaurant de cuina saludable i van conèixer la Bell, una dona canadenca que feia kombucha i els va oferir per vendre’n al seu restaurant.
Van veure que era una beguda molt apreciada pels seus clients, molts d’ells practicants de surf o de ioga. Uns buscant l’energia que et dóna el kombucha i els altres per gaudir dels beneficis probiòtics d’aquesta beguda que reequilibra la microbiota i al temps la ment, facilitant l’estat meditatiu.
Jo hi vaig anar diverses vegades de visita i vaig conèixer aquesta beguda de la manera com la feia la Bell. Res a veure amb la kombucha que es prenia aquí sota prescripció a les herboristeries, amb un gust gens atractiu. La Bell la feia amb fruites, de manera artesanal i amb un gust deliciós. Era un veritable refresc.
El moment de crisi econòmica va donar problemes al negoci familiar que teníem aquí. A la vegada ells van tornar a Catalunya per motius familiars i jo havia començat un camí de creixement personal i aquesta idea de produir kombucha que ja s’estava gestant va anar agafant forma.

2. Què ha suposat per vosaltres fer kombucha?
Ens permet expressar-nos individualment, fer una acció col·lectiva, perquè allò que fem fa un bé en els altres, ens permet fer una acció social perquè col·laborem amb una associació que de forma altruista es dedica a recuperar fonts perdudes de Catalunya (De font en font) i a mi em permet un contacte amb la mare terra, em fa pararrespectar els temps d’aquest procés que és natural, em fa no intervenir i prendre consciència de l’aquí i ara.

3. Feu vosaltres tot el cicle del producte?

Stand

Sí, en fem l’elaboració, la producció i la distribució. Tot i que treballem ara amb Natureco, empresa distribuïdora de productes eco, que tenen les mateixes bases ètiques que nosaltres.

4. Si encara hi ha qui no sap molt bé què és, pots explicar-nos que és el kombucha?
És una beguda fermentada a base de te, on hi ha una colònia de llevats i bacteris que s’alimenta del sucre que hem afegit. El te infusionat seria casa seva i el sucre el seu aliment. Aquesta colònia hi viu en simbiosi i ens dóna una beguda rica en micronutrients, vitamines del grup B, C i K, aminoàcids, enzims digestius i àcids essencials. És una beguda viva.

5. És adequat per a tothom?
Hi ha tres contraindicacionsembarassadeslactants i nens menors de 6 anys. I en cas de diabetis, depèn del tipus i seria millor parlar-lo amb el metge.

Piscina6. Quin és el moment més adequat per prendre un got de kombucha?
S’hauria de prendre quan et vingui de gust, ja que l’enfoquem com un refresc saludable, viu, que et fa sentir bé pel que fa a l’intestí i a la ment.
Si el que busques és el benefici probiòtic, pots restablir la microbiota en prenent en dejú en petites quantitats.
S’ha de tenir en compte que hi ha la teïna, malgrat que està reduïda i metabolitzada, però en cas de sensibilitat a aquesta substància millor no prendre’n després de les cinc de la tarda.

7. Diries que és un bon substitut dels refrescos habituals?
Seria més aviat una alternativa, perquè no hem de substituir res, sinó buscar opcions més saludables amb alternatives més conscients.
En fer dues fermentacions obtenim una concentració de carboni que dóna una beguda amb gas, però produït de manera natural, amb aquesta sensació de «xispa» tan agradable per un refresc.

8. Com hem de conservar la nostra kombucha?
Sempre a la nevera, tan si hem obert o no l’ampolla. Això és necessari per alentir la fermentació i evitar que la beguda quedi avinagrada.

9. És un producte molt nou, quina ha estat la rebuda entre el públic?
Estem molt sorpresos. A la que la persona ho prova, amb ment oberta i sense fer comparacions, agrada.  La rebuda ha estat molt bona.

10. Quantes varietats de Vitae Kombucha podem trobar a les botigues?
En aquest moment hi ha cinc varietats. La primera fase de producció del kombucha és igual per totes i després es divideix en cinc i s’afegeixen les fruites, sempre ecològiques, que donaran el sabor característic a cada varietat i deixem fermentar tres dies més.

Si vols més informació sobre els productes de Vitae Kombucha, t’animo a fer un volt per la seva web, val la pena!!

Tens una botiga d’alimentació ecològica o un comerç de proximitat? Si vols que et féssim una entrevista per publicar-la en aquest blog contacta’ns.